/rendezveny

AZ ŐSANYÁNK ÉNEKE ÉS A FÉRFI A REMÉNY KAPUJÁBAN - meditáció
2017-06-19
18:00

A koncert alkotói:
Bauer Andrea ének, a koncert művészi és terápiás koncepciójának vezetője
M. Kecskés András balett, tánc, pantomim
Kéménczy Antal zongora és zenei vezető
Szalai Péter ütős hangszerek
Szerdahelyi Károly ütős hangszerek
Galgóczy Judit térkoncepció rendezés vezetője
Csonka Zengő Anna fotók / Zennaphotography

A részvétel regisztrációhoz kötött! Regisztrálni az alábbi elérhetőségeken lehet 2017. június 15-éig, csütörtök 16 óráig:
zupan.veronika@oik.hu

zenemutar@oik.hu
  ; (36-1)318-36-88 / 200 mellék


MŰSOR:
Sergey Rachmaninov: cisz-moll prelűd, op. 3. No. 2.
Osvaldo Golijov: Night of the Flying Horses
Sergey Rahmaninov: Vocalise, op. 34, No. 14
Osvaldo Golijov: Lúa descolorida
Osvaldo Golijov: Levante
Donizetti-Serra: Díva dala
Szalai Péter-Szerdahelyi Károly: Ütős improvizáció
Kéménczy Antal: Szúfi dal
Arvo Pärt: Silentium
Philip Glass: f-moll etűd, No. 6
Osvaldo Golijov: How slow the wind

„Az „Őseredeti..." leglényegesebb kérdése az, hogy hogyan helyezzük középpontba az önérzékelést, hogyan kezdjük felfedezni szubjektív tapasztalatainkat saját és társas életünkről a zene ezen belül a hang és a mozgás segítségével? Hogyan alkalmazzuk egy művészi előadás során, a meditációt? Illetve milyen típusú művészi előadás az, amely segíti nemcsak az előadó művészt, hanem a hallgatóságot is a meditatív állapothoz vezető út elérésében?
Ugyanis az önérzékelés és a másik személy érzékelése olyan jelenségek, amelyek rendkívüli módon befolyásolják egyéni és társas tapasztalatainkat. Felnőtt korunkra kialakult önérzékelésünk meghatározója a mindennapi életünknek. Ez az érzet sokféle alakot ölthet. Az énekművészetemben szorosan foglalkozom az önérzékelésen keresztül a belső érzés minőségek kérdésével. Olyan előadások létrehozására törekszem, ahol a művészet és a lélektan által az önérzékelést egy másik szempont szerint vizsgálja. Mégpedig, hogy az észlelésen keresztül „hogyan és miképp" alakulnak ki az érzelmek. Azt kutatja és arra is keresi a választ, hogy hogyan érzékeljük önmagunkat és a másik embert. Hogyan érzékelem magam és a másik embert, és hogyan érzékeljük egymást a művészi előadások során, és hogyan érzékeli az előadást a hallgatóság és nézőközönség? Milyen módon jutunk el az összehangoláson és az együttlevésen keresztül folyamatos haladással, az élmények megoszthatósága felé a másik emberrel. Ezért olyan emberekkel dolgozom együtt, akik ezt szeretnék. A bennünk lévő történéseket átalakítva az „itt és most"-ban, testünket tudatosan irányítva és elménket átadva a nyugalomnak és a művészetben interpretálva azt. Egész pontosan a légzés és a hang (emberi és hangszer hangja) továbbá a mozgás által észlelt állapottal és az érzelemmé alakított élmények kifejeződésével."
(Bauer Andrea zeneterapeuta, operaénekes)

A belépés díjtalan, helyfoglalás érkezési sorrendben! Az előadás koreográfiája miatt a később érkezőket beengedni nem áll módunkban. Megértésüket köszönjük!

Helyszín:
Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zeneműtár - Rendezvényterem
1056 Budapest, Molnár utca 11.
Tel.: (06-1)318-36-88
www.oik.hu